MIK

Samen opgroeien

Al generaties lang biedt MIK vertrouwde & betaalbare kinderopvang in Maastricht, de Westelijke Mijnstreek en het Heuvelland. Met liefdevolle & professionele aandacht voor elk kind van 0 tot 13 jaar. MIK blijft haar dienstverlening steeds ontwikkelen en stimuleert zelfontplooiing. Ook voor ouders. Altijd uit liefde voor het kind. Daarmee biedt MIK hen een krachtige start waarvan ze groeien.

Uitgangspunten

Voorop staan de veiligheid van uw kind, het samenspel met andere kinderen, de uitdaging waardoor uw kind grenzen kan ontdekken en overwinnen en de betrokkenheid met ouders. Vier belangrijke pijlers waar MIK ontzettend veel waarde aan hecht.

De verschillende soorten opvang

Peuteropvang (voormalig peuterspeelzaal)

Vanaf 2 tot 4 jaar is uw peuter van harte welkom om bij een van de peuteropvang locaties van MIK op ontdekkingstocht te komen: spelen, ontdekken, leren én vriendjes maken. De openingstijden variëren van 2,5 tot 3,5 uur en alle kinderdagverblijven beschikken ook over een peuteropvang.

Kinderdagverblijf

Van baby tot kleuter. Vanaf 6 weken tot 4 jaar is uw kind van harte welkom om bij een van de kinderdagverblijven van MIK te komen spelen, ontdekken, leren én avonturen te beleven.

  • Bij alle locaties van de peuteropvang en kinderdagverblijven staat veiligheid en geborgenheid voorop. Is er volop ruimte om te spelen en al spelend te leren. MIK besteedt veel aandacht aan inrichting van de ruimte, het speelmateriaal en het dagritme. Tijdens de aangeboden activiteiten en begeleiding komen alle aspecten van de ontwikkeling aan bod: de motorische, emotionele, sociale en creatieve ontwikkeling en de ontwikkeling van kennis, denken en taal. Dat is een toTAALontwikkeling.
  • VVE: MIK biedt op alle locaties van de kinderdagverblijven en peuteropvang 'Voor- en Vroegschoolse Educatie' (VVE ) aan. VVE vormt een onderdeel van onze pedagogische werkwijze. MIK hanteert het programma, genaamd 'Speelplezier' als inspiratie hiervoor. Het programma gaat ervan uit dat kinderen spraak, taal, sociale, cognitieve, motorische en creatieve vaardigheden op een speelse manier leren in het spel met andere kinderen.

Buitenschoolse opvang

Kids van 4 tot 13 jaar zijn van harte welkom om na school bij een van de buitenschoolse opvang locaties van MIK, waaronder ons eigen Kindcentrum, te komen chillen, kletsen en genieten.

Schoolgaande kinderen hebben eigen wensen met betrekking tot hun opvangomgeving. MIK vindt dat de buitenschoolse opvang mag aanvoelen als een tweede thuis. Een huiselijke sfeer en omgeving is hiervoor de basis. Een plek om even tot rust te komen en je verhaal over school te doen. Maar ook een ruim aanbod aan afwisselende, uitdagende activiteiten. Zodat er iets te kiezen valt, omdat smaken nou eenmaal verschillen.

Kortom

Kinderen samen laten opgroeien tot positieve en zelfredzame wereldburgers. Daar tekent MIK voor! En dit alles natuurlijk in samenspraak met ouders/verzorgers.

Nieuwsgierig naar meer? Spiek dan even op de website van MIK (www.mik-kinderopvang.nl), neem gerust contact op met MIK Klantenservice via 043 - 351 71 71 of stuur een mailtje naar klantenservice@mik-kinderopvang.nl.