Schooltijden

OBS Broekhem werkt met een continurooster. We hebben gekozen voor het 5 gelijke dagenmodel, waarbij alle schooldagen in een week gelijk zijn.

Leerlingen in het basisonderwijs moeten in 8 jaar minimaal 7520 uren onderwijs krijgen. De schoolverlaters van het schooljaar 2017-2018 hebben  in totaal 7622 uren onderwijstijd gehad.

Alle leerlingen hebben van maandag t/m vrijdag les van 8.30 uur tot 14.00 uur.

De school gaat om 8.15 uur open waarna de leerlingen, eventueel samen met de ouders, naar de klas gaan. In de klas hebben de leerlingen tijd om hun werk aan de ouders te  laten zien. Als de bel gaat, gaat de schooldag beginnen. Gedurende de dag hebben de leerlingen twee pauzes waarin ze samen met de leerkracht hun lunchpakket nuttigen. We vragen de ouders om ervoor te zorgen dat de leerlingen voldoende gezond eten en drinken meekrijgen.

De pauzes van leerkrachten is van 14.00 uur tot 14.30 uur. We vragen u vriendelijk hier rekening mee te houden en een afspraak te plannen in overleg met de leerkracht.

Gymlessen

De gymlessen van groep 3 t/m 8 vinden iedere week op vrijdag plaats. OBS Broekhem gymt in de gymzaal van Berg en Terblijt. De groepen gaan er met de bus naartoe. Groep 1-2 gymt op school in de gymzaal.

Voor de gymles van groep 3 t/m 8 is gymkleding en -schoeisel verplicht. Voor de gymles van groep 1-2 zijn enkel gymschoenen verplicht.

Materialen
Voor elke groep hebben we een materialenlijst opgesteld. Hieronder kunt u zien welke materialen u met uw zoon / dochter kunt aanschaffen in de zomervakantie zodat we maandag 24 augustus goed van start kunnen gaan.

Groep Algemeen Gymles
1-2   Eenvoudige gymschoenen voorzien van naam
3   Gymtas
Sportbroek